Facebook Twitter Email

 

Conaționalul nostru este în acest moment foarte apreciat de către polițiștii italieni

1

Cotidianul italian IL Gazzettino informează că în urmă cu două zile, un roman a participat cu succes și din proprie inițiativă la prinderea a doi hoți de naționalitate albaneză.

Carabinierii îl admiră acum pe român. Cei doi hoți albanezi încercau să jefuiască un apartament la Verona. Conaționalul nostru a văzut cum doi bărbați ies în fugă dintr-un bloc și apoi s-a hotărât să-i urmărească, notifică și portalulromânilor din Italia, actualitatea.it.

Conform ro.blastingnews.com, albanezii s-au prins în cele din urmă că sunt urmăriți așa că s-au ascuns fără succes în spatele unei mașini dintr-o parcare. Cetățeanul român a anunțat imediat carabinierii care au sosit în timp foarte scurt la fața locului. Ei au reușit să-i rețină pe cei doi hoți. Unul dintre ei are vârsta de 26 de ani iar celălalt de 39 de ani.

Albanezii care doreau să jefuiască apartamentul au fost arestați de carabinieriși ei riscă pedepse pentru comiterea infracțiunilor de pătrundere prin efracție ori tentativă de furt din locuințele oamenilor.

Proprietarii apartamentului vandalizat au rămas dezamăgiți dar și uimiți când s-au întors la casa lor și au găsit-o răscolită.

 Finalul este totuși unul fericit și drept: Hoții nu au apucat să fure nimic din locuința vandalizată deoarece exact când încercau să jefuiască locuința stăpânii se întorceau acasă. De aici, au luat-o la sănătoasa cât au putut de repede însă au avut ghinion: Românul despre care am vorbit mai sus i-a observat și politia a reușit să intervină în urma apelului.

Hoții vor fi audiați în zilele imediat următoare. Il Gazzettino mai notifică faptul că tâlharul albanez mai în vârstă, anume cel de 39 de ani, are interdicție de ședere în orașul Verona. Procesul lor va avea loc cel mai probabil pe data de 20 noiembrie, mai informează sursa italiană, după unii cam târziu, ocazie cu care vor apărea în fața instanței de judecată.

Nu e prima oară când un român se remarcă în Italia. În anul 2013, un alt conațional,șofer pe camion, a salvat viața unei fetițe de 8 ani iar atunci mulțiitalieni au cerut președintelui Republicii Italiene să îl decoreze.

sursa: online report

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva