Facebook Twitter Email

Republica Orientală a Uruguayului, cu o suprafață de 176.214 km pătrați și o populație de 3,42 milioane de locuitori (2014), potrivit worldpopulationreview.com, sărbătorește ziua națională la 25 august, data proclamării independenței, în 1825.

Sursă foto: captură YouTube

Este situată în sud-estul Americii de Sud și se învecinează cu Brazilia la nord și la nord-est, Oceanul Atlantic la est, estuarul La Plata (Rio de la Plata) la sud și Argentina la vest.

Țara se mândrește cu plaje pitorești, o zonă rurală superbă, orașe vechi coloniale și o atmosferă de invidiat. Farmecul relaxant și primitor, precum și climatul blând pe toată durata anului sunt descoperite pe zi ce trece de tot mai mulți turiști în căutare să afle tot mai multe lucruri despre această destinație, potrivit globi.ro.

Sursă foto: captură YouTube

Republica Orientală a Uruguayului reprezintă o destinație relaxantă și ospitalieră, care oferă posibilitatea de a observa culturi diverse. Cele mai populare atracții sunt capitala Montevideo, portul pitoresc Colonia din secolul al XVII-lea și coasta modernă a stațiunii Punta del Este, care atrage turiști din toată lumea, cu plaje frumoase de nisip, restaurante și petrecerile din cluburile de noapte, potrivit turistik.ro.

Capitala țării este Montevideo, situată în sudul țării, în partea nordică a estuarului râului Plata și la 193 km depărtare de Buenos Aires, situat în sud. Reprezentativ pentru capitală este principalul bulevard — 18 de Julio, unul dintre cele mai frumoase din America de Sud, ce leagă Piața Independenței, aflată la intersecția dintre cartierul istoric Ciudad Vieja și restul orașului, de cartierul Cordón, potrivit mae.ro.

Sursă foto: captură YouTube

Portul orașului este unul dintre cele mai mari porturi din America de Sud, fiind o parte importantă a economiei și comerțului. Montevideo este un oraș cu clădiri noi și vechi, construite în stiluri arhitecturale diverse. Străzile sunt mărginite de multe magazine, anticariate și mici ateliere artistice.

Dintre atracțiile turistice amintim: Muzeul Gaucho; Muzeul Carnavalului; studioul de artă extravagant al artistului Carlos Paez Vilaro; Casapueblo, o capodoperă de nouă etaje situată pe stâncile din Punta Ballena, lângă Punta del Este; Palacio Salvo, ridicat în anul 1928, palat cu 26 de etaje, multe ferestre, turnuri și turnulețe; străzile coloniale ale orașului Sacramento; satul Villa Serrana; izvoarele termale de lângă Salto — Termas de Arapey, Termas de Dayman și Termas de San Nicanor; plajele din stațiunile Punta del Diablo, La Paloma și La Pedrera.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva