Facebook Twitter Email

Oficialii irakienii sunt interesați de identificarea unor noi modalități de cooperare cu România în domeniul industriei de apărare și al importului de cereale, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT), remis joi AGERPRES.

Sorin Encuțescu, secretar de stat în MECT, a discutat cu noul ambasador al Irakului la București, Hussain Sinjari, și Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct.

Hussain Sinjari și-a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalități de cooperare în domeniul industriei de apărare și a propus organizarea deplasării unei delegații române în Irak pentru a discuta cu oficialii țării gazdă nevoile destinate apărării suveranității și integrității teritoriului irakian. Ambasadorul Hussain Sinjari a exprimat, totodată, speranța intensificării schimbului de delegații și de turiști, în special tineri, care să cunoască România și eventual să urmeze cursurile unor instituții de învățământ românesc.

Oficialul irakian a evidențiat contribuția pe care ar avea-o deschiderea unei linii aeriene directe, între România și Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele două state. Printre alte aspecte referitoare la relațiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari și-a manifestat interesul pentru cooperare în domeniul agricol, în special în legătură cu creșterea cantității de cereale pe care Irakul poate să o importe din țara noastră.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva