Facebook Twitter Email

Mergem spre Cetatea Jdioarei din zona Făgetului timișean, locul unde înainte se ascundeau haiducii, iar drumul ne-a făcut să ajungem morți de foame la o masă gustoasă: tochitură de spanac cu carne de porc și cârnați.

Gazdele, Crenguța Ploscaru și Nicoleta Mustață din Jdioara, ne-au așezat la masă și au relatat pentru AGERPRES cum au preparat ele mâncarea delicioasă din farfurie.

“Ne trebuie 200 gr de carne de porc, 200 gr cârnați, 1/2 kg spanac, sare, 3 căței de usturoi, o ceapă, 3 ouă, 100 ml ulei, 2 linguri de făină și 1/2 l de lapte, puțină brânză’, spun gazdele.

Într-o cratiță se prăjesc carnea și cârnații. Separat, spanacul se spală bine, sub jet de apă, se opărește, se scurge și se toacă fin. Ceapa și usturoiul curățate se toacă mărunt și se rumenesc în ulei, apoi se amestecă cu spanacul, se adaugă făina și laptele și se amestecă bine, până se leagă și devin un piure. Apoi, se “sloboadă” un ou întreg în verdeață și se amestecă din nou. Se potrivește de sare.

Ouăle se pot servi ochiuri, prăjite în ulei, sau fierte.

“Pe o farfurie așezăm carnea, cârnații, punem și spanacul, iar în mijlocul verdeții garnisim ochiul de ou, peste care punem și puțină brânză de care se află prin casă”, sugerează gospodinele.

Cu un păhăruț de rachiu înainte și o halbă de bere după, tochitura de spanac vă va îndestula chiar și după un drum lung.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva