Facebook Twitter Email

Republica Burundi sărbătorește la 1 iulie ziua națională, obținerea independenței – 1962.

Captură Foto: (c) Dipendra Adhikari / YouTube

Având o suprafață de 27.830 kmp și o populație de 10,8 milioane de locuitori (2015) potrivit worldpopulationreview.com, Republica Burundi este mărginită de Rwanda, Tanzania și Republica Democrată Congo. Teritoriul divers este compus din munți, păduri, lacuri uriașe și păduri tropicale. Capitala este Bujumbura iar principalele orașe: Cibitoke, Muyinga, Ngozi, Bubanza, Gitega, Bururi.

Captură Foto: (c) Dipendra Adhikari / YouTube

Bujumbura, capitala statului Burundi, este un oraș situat în vestul tării, pe malul lacului Tanganika. Aici, pe locul unui sat de pescari, germanii au ridicat în 1897 un post militar. După Primul Război Mondial, Bujumbura a devenit centrul administrativ al teritoriului Urundi (colonie belgiană), iar în 1962 capitala statului burundez independent. Orașul concentrează, în mici întreprinderi, aproape întreaga activitate industrială a țării (prelucrarea cafelei, a peștelui, textile, ciment, pielărie, bere, mobilă), potrivitturistik.ro.

Captură Foto: (c) Dipendra Adhikari / YouTube

Principalul centru comercial, financiar și nod de comunicații al statului, cel mai important port al lacului navigabil Tanganika, are o stație de comunicare prin satelit încă din 1981, precum și un aeroport internațional, o universitate, patru colegii, reprezentând centrul civilizației burundeze. Bujumbura are clădiri construite într-un stil art deco care datează din perioada colonială și restaurante cu influențe belgiene, asiatice și burundeze se găsesc în zona centrală urbană, potrivit globi.ro.

Dintre atracțiile turistice amintim: peisajul câmpiilor centrale și fostul oraș regal Gitega, din munții lanțului Congo-Nil, Gitega având un farmec aparte, de la cascada Chutes de la Kagera până la Muzeul Național; arta și meșteșugul burundienilor — sculpturi în piele, ceramică și lemn în satul meșteșugarilor de la Giheta, sculpturile, mobilierul de răchită și picturile de la Școala de Artă; frumusețea lacului Tanganica, ale cărui maluri sunt înconjurate de cafenele și restaurante iar pasionații sporturilor de apă pot face navigație, schi nautic și pescuit; zona Kirundo din nordul țării, cu lacurile Cohoha, Rweru și Rwihinda de unde se poate admira multitudinea de păsări.

Principalele alimente în Burundi sunt cartofii, bananele și fasolea. Cel mai des se prepară cartofi copți și cassava servite cu mai multe feluri de fasole, legume și varză. Printre băuturile tradiționale se numără berea din banane și berea din sorg.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva