Facebook Twitter Email

Republica Rwanda sărbătorește la 1 iulie ziua națională, obținerea independenței – 1962.

Captură Foto: (c) Sports+Travel Singapore / YouTube

Având o suprafață de 26.338 kmp și o populație de 12,1 milioane de locuitori (2014), potrivit worldpopulationreview.com, este mărginită de Uganda, Tanzania, Burundi și Republica Democrată Congo. O mare parte din teritoriul țării este acoperit de munți abrupți și văi adânci.

Captură Foto: (c) Sports+Travel Singapore / YouTube

Capitala este Kigali cu o populație de 1 milion de locuitori potrivitworldpopulationreview.com, iar principalele orașe: Gitarama, Butare, Ruhengeri, Gisenyi.

Rwanda beneficiază de un peisaj frumos, cu plantații de ceai, munți și vulcani înalți. Rwanda adăpostește cel mai mare număr de gorile de munte în Parcul Național Vulcani. Drumețiile în căutarea gorilelor reprezintă principala atracție.

Parcul Național Forestier Nyungwe adăpostește un mare număr de maimuțe și peste 275 de specii de păsări, iar Parcul Național Akagera acoperă 2.500 kmp de savană la vest de râul Akagera și este populat cu peste 500 specii de păsări, lei, zebre, antilope, hipopotami, leoparzi, maimuțe, antilope impala, egrete, cormorani, girafe, elefanți și antilope oryx, potrivit turistik.ro.

Alte atracții turistice: Kibungu (Umutara), în estul țării, este centrul unei regiuni cu lacuri și cascade, inclusiv lacul Mungesera și cascadele Rusumo; lacul Kivu mărginit de dealuri verzi ce dau spre plaje, insule și stațiunile Gisenyi, Kibuye și Cyangugu, pe malurile de sud ale lacului aflându-se grotele spectaculoase Kaboza și Nyenji, precum și apele termale Nyakabuye.

Kigali reprezintă centrul vieții politice și comerciale al țării și se întinde pe mai multe dealuri și văi și are o serie de restaurante și hoteluri. Turiștii pot vizita Centrul Memorial al Genocidului Kigali ce găzduiește peste 250.000 de morminte, potrivit infotour.ro. Memorialul are și un muzeu — Muzeul Palatului Prezidențial.

În ceea ce privește gastronomia, cele mai folosite alimente sunt fasolea și bananele plantain. Un alt aliment de bază îl reprezintă boabele de sorg, care se folosesc la prepararea unei băuturi, a terciului și a unui fel de făină. Alte produse întâlnite sunt cartofii, maniocul și porumbul. Carnea de vită este cea mai apreciată și de regulă se mănâncă doar dacă se sacrifică un animal pentru un ritual.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva