Facebook Twitter Email

Campania “Dăruiește timp, donează sânge!” se va desfășura între 27 și 29 iunie, într-un mall bucureștean, ocazie cu care locuitorii Capitalei pot dona sânge la unitățile mobile special amplasate la intrarea principală a centrului comercial, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Acțiunea este organizată de Sun Plaza Shopping Center și Asociația React, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Unitățile mobile pentru donare de sânge vor fi deschise, în perioada campaniei, între orele 9,00 și 13,00.

Pe parcursul celor trei zile ale campaniei “Dăruiește timp, donează sânge”, vor putea dona simultan câte două persoane la fiecare 10 de minute. Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat, medici și asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță și folosind instrumente de unică folosință. La fiecare donare, se vor recolta aproximativ 450 de mililitri de sânge, care vor fi ulterior utilizați în spitalele din București pentru pacienții supuși unor intervenții chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge.

La finalul procesului, donatorii de la Sun Plaza vor avea la dispoziție o zonă special amenajată pentru a se reface, lângă unitatea mobilă amplasată pe esplanada de la intrarea principală, din Șoseaua Olteniței. Înainte de a dona, celor interesați li se recomandă consumarea unui mic dejun normal cu legume și fructe, fără multe proteine și grăsimi.

“Este dovedit faptul că donarea de sânge, pe lângă principalul beneficiu de a salva viețile omenești, contribuie și la îmbunătățirea sănătății donatorului. În urma donării, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%”, precizează inițiatorii campaniei.

Campania “Dăruiește timp, donează sânge” face parte din strategia de “corporate social responsibility” a Sun Plaza Shopping Center și se adresează tuturor bucureștenilor interesați să contribuie printr-un gest umanitar la salvarea de vieți.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Georgiana Tănăsescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva