Facebook Twitter Email

ZILE NAȚIONALE – Republica Djibouti: Capitala Djibouti

Republica Djibouti, cu o suprafață de 23.200 kmp și o populație de 810.179 (est. iulie 2014, potrivit publicației online The World Factbook – www.cia.gov), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională. În 1977, Djibouti a obținut independența față de Franța.

Sursa: Captură foto / youtube.com

În 1862, Franța a preluat controlul asupra portului Obok, apoi, în 1888, a dobândit oficial dominația asupra teritoriului, proclamând statul Djibouti. La 27 iunie 1977, a avut loc proclamarea independenței statului, sub denumirea de Republica Djibouti.

Capitala Djibouti este localizată în partea de est a statului, pe o peninsulă ce desparte Golful Tadjoura de Golful Aden. Orașul Djibouti adăpostește circa 522.000 de locuitori (2014), potrivit publicației online The World Factbook (www.cia.gov).

Așezarea a fost fondată în 1888 de francezi și, în prezent, este un important centru administrativ, cultural, educațional și financiar, atât regional cât și național. Aeroportul Internațional Djibouti-Ambouli este principalul aeroport din oraș, conectând capitala către toate destinațiile internaționale majore.

Totodată, orașul Djibouti este poziționat strategic lângă cele mai aglomerate coridoare maritime din lume și acționează ca un centru de realimentare și de transbordare, potrivit www.descoperimlumeaimpreuna.ro.

Unele dintre atracțiile majore ale orașului Djibouti, în afară de splendidele plaje, sunt Palatul Prezidențial, turiștii putând vizita clădirea cu o rezervare în avans, Moscheea Hamoudi, construită în 1906, fiind una dintre cele mai vechi din Capitală, Piața Centrală (Le Marche Central), Stadionul Național El Hadj Hassan Gouled, strada La Place du 27 Juin, numită după ziua Independenței naționale etc.

Capitala Djibouti are, de asemenea, mai multe parcuri publice, cel mai cunoscut fiind Lagarde Park.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva