Facebook Twitter Email

Multipla campioana, antrenoare emerită, arbitru internațional Elena Ceampelea, care a dedicat gimnasticii artistice peste 50 de ani, s-a retras din activitate, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de CSA Steaua.


George Boroi și Elena Ceampelea

Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, George Boroi, a ținut să-i mulțumească Elenei Ceampelea, sub a cărei ”bagheta magică” au înflorit talente precum Loredana Boboc, Claudia Presecan, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu sau Sandra Izbașa, pentru dăruirea excepționala și pentru toate performanțele pe care le-a realizat de-a lungul carierei, cu prilejul unei festivități organizate la sediul clubului.

Gheorghe Neagu și Elena Ceampelea


Antrenorul emerit Gheorghe Neagu, unul dintre ce mai vechi colegi, i-a fost alături și azi, cei doi cunoscându-se de aproape 50 de ani, de pe timpul când concurau ca gimnaști și se încurajau reciproc. Peste ani, s-au reîntâlnit la CSA Steaua și, împreună cu antrenoarea emerită Eliza Stoica și coregrafa Mariana Ristea, au format una din cele mai puternice echipe de antrenori din țară. Împreună au condus pe drumul performanței gimnaste care au cucerit, de-a lungul timpului, 6 medalii la Jocurile Olimpice, 10 medalii la Campionatele Mondiale și 22 la Campionatele Europene.

Elena Ceampelea, născută pe 3 februarie 1947, în localitatea Ploiești, a fost componentă de baza a echipei de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 1964 și Munchen 1972. La Tokyo, echipa s-a clasat pe locul 6, iar la Munchen a ocupat locul 5. La nivel național, în perioada 1965-1971 a fost campioana națională, dominând autoritar toate aparatele.

Începând cu anul 1974, de la vârsta de 27 de ani, s-a dedicat antrenoratului și arbitrajului, devenind în 1985 arbitru internațional și în 1996 antrenor emerit. Din 1991 este antrenor la CSA Steaua București.

AGERPRES (AS/editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva