Facebook Twitter Email

Muzeul Ceasului din municipiul Ploiești, singurul de acest fel din România, a primit din partea TripAdvisor ‘Certificatul de excelență 2015’, ca urmare a recenziilor favorabile ale turiștilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în cadrul căruia Muzeul Ceasului funcționează ca secție, premiul a fost câștigat de această instituție după monitorizarea, pe o perioadă de minim 12 luni, a recenziilor turiștilor care au apreciat atât valoarea patrimoniului, cât și activitatea personalului.

Sediul Muzeului Ceasului a fost închis, în august 2013, clădirea fiind supusă unui proces de restaurare și consolidare în cadrul unui proiect de aproximativ 8 milioane de lei fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

În aceste condiții, activitatea muzeului se desfășoară în două spații distincte, respectiv în sala ‘Auditorium’ a Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova, unde se află expoziția de bază, și la Muzeul Memorial ‘Nicolae Iorga’ din Vălenii de Munte.

Muzeul Ceasului și-a deschis porțile în anul 1963, într-o sală a Palatului Culturii din Ploiești, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie între anii 1954 și 1971.

Ulterior, colecția de ceasornice a fost adusă într-o clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Patrimoniul Muzeului Ceasului ‘Nicolae Simache’ numără în prezent peste 4.000 de piese și componente specifice ilustrând evoluția sistemelor de măsurat timpul.

AGERPRES/(AS—autor: Anamaria Toma, editor: Adrian Drăguț)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva