Facebook Twitter Email

Un spectacol de sunet și lumină, intitulat Calea Luminii, a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, la Târgoviște, 2016 lumânări fiind aprinse pe traseul din fața Mitropoliei, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanță de un kilometru.

Foto: (c) Cornelia DUMITRU / AGERPRES FOTO

Lumânările au fost aprinse începând din fața Mitropoliei Târgoviște, unde arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei, Nifon, a ținut o scurtă cuvântare.

”Să fiți cu toții binecuvântați pentru că sunteți prezenți aici, în viața Catedralei Mitropolitane, unde s-au strâns moșii și strămoșii noștri de peste 600 de ani, aici în acest loc (…). Ce frumoasă tradiție, ce binecuvântată, Calea Luminii are loc aici, la Târgoviște, de câțiva ani de zile.


Foto: (c) Cornelia DUMITRU / AGERPRES FOTO

Vreau să-l menționez și să-l felicit pe maestrul profesor Șerbănescu pentru toate aceste lucruri minunate. Ceva trebuie să rețineți toți cei care sunteți aici: lumina dă perspectivă, care are sens, și nu orice lumină (…), vorbesc de lumina care strălucește și care transformă omul.

Acum în Săptămâna Patimilor este cu o încărcătură religioasă de o noblețe și o frumusețe extraordinară, pentru că noi ne gândim la lumina care este adusă în lume de Mântuitorul Hristos”, a spus arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei, Nifon.

Artistul plastic Mihai Șerbănescu, organizatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiție, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranței.

”Manifestarea reprezintă o picătură de pace în suflet și lumină care înseamnă, până la urmă, lumina pe care o purtăm în suflet. Decât că ea poate fi într-un fel materializată și în lumina candelei și a lumânării. În urmă cu 16 ani cei cărora le-am propus evenimentul nu prea aveau încredere, iată că lucrurile probabil plăcute de Dumnezeu au viață lungă, iată că s-a derulat a 16-a întâmplare de acest gen”, a declarat inițiatorul manifestării, artistul plastic Mihai Șerbănescu.

Foto: (c) Cornelia DUMITRU / AGERPRES FOTO

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița — Adrian Țuțuianu, primarul interimar al Târgoviștei — Cristian Stan, precum și alte oficialități locale.

În fiecare an, în Joia Mare, sute de persoane sunt prezente la această manifestare din municipiul Târgoviște.

AGERPRES/(A—autor: Cornelia Dumitru, editor: Adrian Drăguț)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva