Facebook Twitter Email

La 10 mai 2010, maestrul cofetar Silviu Miron a primit certificatul de autenticitate din partea Academiei Mondiale a Recordurilor (World Record Academy), în cadrul Campionatului național de gătit în aer liber, de la București, pentru realizarea celui mai mare ou pictat, din ciocolată, ornat cu cuburi de zahăr.

Foto: (c) Dan MIHAESCU / Arhiva AGERPRES

Potrivit datelor centralizate de juriul World Record Academy, aflat la București, oul realizat din 475 de kilograme de ciocolată a fost ornat cu 20.580 de cuburi de zahăr, în greutate totală de 90 de kilograme, are 2,24 metri înălțime și un diametru de 2,24 metri, fiind conceput sub forma unei căsuțe, cu ușă de acces pentru copii și fereastră de vizitare.

Maestrul cofetar Silviu Miron a primit certificatul de autenticitate din partea Academiei Mondiale a Recordurilor (World Record Academy), în cadrul Campionatului național de gătit în aer liber, pentru realizarea celui mai mare ou pictat, din ciocolată, ornat cu cuburi de zahăr. — 10 mai 2010
Foto: (c) Dan MIHAESCU / Arhiva AGERPRES

Nu este singurul record legat de ouăle de ciocolată. Conform site-uluiwww.guinnessworldrecords.com, la 20 martie 2012, a fost vândut, în cadrul unei licitații organizate la Londra, cel mai scump ou de ciocolată, fără a fi ornat cu bijuterii prețioase. ”Desertul”, realizat de o echipă de șase cofetari britanici și unul japonez, a costat 7.000 de lire sterline. A cântărit peste 50 de kilograme și a măsurat 107 centimetri înălțime și 54 în diametru.

Cel mai greu ou de ciocolată a cântărit 7.200 kg și a fost realizat de firma Tosca din Italia. Acesta a fost și cel mai înalt ou de ciocolată, măsurând 10.39 m. Circumferința sa măsura 19.6 m. Recordul a fost înregistrat la 16 aprilie 2011.

AGERPRES (Documentare — Horia Plugaru, editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva