Facebook Twitter Email

 

zoltan teszari

Cel mai bogat om de afaceri din Transilvania are o avere estimată la 560 de milioane de euro. Extrem de discret, el este numit „miliardarul invizibil”.

Zoltan Teszari conduce compania RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi internet din România. El deţine 40% din acţiunile acestei companii. Deşi are în proprietate o mulţime de posturi TV, Teszari evită orice formă de mediatizare. Pe lângă piaţa românească, RCS&RDS este sau a fost prezent în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania, Italia, Slovacia şi Croaţia, informează Vocea Transilvaniei.

Zoltan Teszari (44 de ani) duce o viaţă extrem de discretă. Locuieşte în anexa unui hotel de două stele din vecinătatea unei păduri de lângă Oradea. Modest în privinţa imobiliarelor, Teszari a investit „ceva mai mult” în maşini. Are un Porsche Cayenne şi un Ferrari 430.

Patronul RCS&RDS este un fost practicant de judo. În 1990, a reprezentat România la Campionatul European pentru juniori din Turcia. A obţinut medalia de argint. Fotografia podiumului de atunci a dispărut însă fără urmă.

În ultimele două decenii, Zoltan Teszari a avut o singură apariţie publică: a venit la gala Oskar Capital 2002, pentru a primi premiul „Speranţa anului”.

Teszari este de părere că orice persoană trebuie să îşi permită să plătească un abonament TV şi să aibă acces la internet. În 2007, a deschis, la Oradea, un centrul de sănătate şi imagistică medicală, numit simplu „Maria”, unde pacienţii plătesc serviciile medicale la preţul consumabilelor, fără niciun adaos, arată un articol Adevărul.

Foşti sau actuali angajaţi ai companiei au auzit poveşti interesante despre Teszari. Cea mai cunoscută este o întâmplare de anii trecuţi, când Teszari, îmbrăcat în „uniforma” RCS&RDS, stătea şi se uita cum mai mulţi angajaţi ai companiei descărcau nişte cutii. Angajaţii nu l-au recunoscut şi i-au cerut să nu mai stea cu mâinile în sân şi să dea o mână de ajutor. S-a conformat rapid şi i-a ajutat la descărcat.

Mit sau nu, această întâmplare este reprezentativă pentru modul de a face afaceri al lui Zoltan Teszari. El preferă să rămână semi-anonim publicului larg şi chiar propriilor angajaţi pentru a studia mai bine problemele companiei. Tot despre Teszari se spune că, într-o zi, a vorbit ore în şir cu o femeie de serviciu.

În jurul lui Zoltan Teszari se ţese şi o teorie a conspiraţiei, care pleacă de la fosta carieră de judocan a acestuia. Se spune că Teszari are o relaţie extrem de apropiată cu Marius Vizer, om de afaceri austriac cu origini române şi preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo. Vizer ar avea o puternică relaţie de prietenie cu liderul rus Vladimir Putin, la rându-i fost practicant de judo.

sursa: gratenews

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva