Facebook Twitter Email

Un cetăţean român angajat într-o pizzerie din Ferrara, regiunea Emilia Romagna, a restituit un plic cu 32.000 de euro primiţi cadou de la un italian. Mai multe publicații italiene au scris despre gestul românului, iar carabinierii italieni au remis un comunicat în care îl laudă.

Alin Cioacă, în vârstă de 28 de ani locuiește de zece ani în Italia, este căsătorit și are şase copii mici. Angajat al unui restaurant, românul a primit un plic cu 32.000 de euro de la un client bogat al localului.

Când am deschis plicul, credeam că este bacșișul meu. Dar am văzut toți acei bani și m-am speriat. Nimeni nu văzuse că am luat plicul, aș fi putut să-i păstrez, dar am hotărât că nu era corect și m-am dus la carabinieri fără să stau pe gânduri”, a declarat românul, potrivit publicației La Nuova Ferrara.

Poliția l-a identificat pe italianul generos și i-a returnat banii. Nu se cunosc însă motivele gestului său.

Carabinierii au fost impresionați de fapta românului și au scris că el este o dovadă “a faptului că există şi oameni oneşti, indiferent de naţionalitatea lor”.

“Prea des ne facem vinovaţi de faptul că ne amintim de ei doar în ştiri care îi au protagonişti în sens negativ. Este vorba despre un gest civic, de mare generozitate. Şi mai este o demonstraţie a faptului că onestitatea nu are graniţe. Îi mulţumim lui Alin Cioacă pentru colaborarea cu forţele de ordine din Italia”, se arată într-un comunicat al autorităților locale.

Autor:  Cristina Botezatu
EVZ.ro 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva