Facebook Twitter Email

Gabi Georgiu, în vârstă de 24 de ani, lucrează de şapte ani la un restaurant japonez din Cluj-Napoca şi a reuşit să câştige titulatura de cel mai bun bucătar de sushi din lume. Este primul român care se întoarce în ţară de la o competiţie internaţională de gătit cu titlul de „Head chef sushi“.

Tânărul bucătar a obţinut două medalii de aur la probele „Individual“ şi „Restaurant“ în cadrul Concursului Internaţional de Sushi „World Sushi Cup“ din Japonia, competiţie aflată la prima ediţie.

„Concursul a avut două secţiuni: cea individual şi cea adresată restaurantelor. La prima secţiune, au participat concurenţi din 12 ţări din afara Japoniei, iar la cea de-a doua secţiune, lupta s-a dat între reprezentanţii a opt restaurante din lume.

La prima probă, bucătarul clujean a obţinut ”Gold Sushi Restaurant Award” pentru platoul cu sushi, pe tema “trecerii de la iarnă la primăvară” cu somon, ton, caracatiţă, peşti japonezi şi …mărar, iar la a doua, pentru Draculla Roll cu somon, sos de roşii, cascaval şi usturoi.

La secţiunea individuală, premiul a fost oferit de către Chiba Kogyo Bank, iar la secţiunea pe restaurante a fost acordat de Norwegian Seafood Council“, potrivit foodandbar.ro.

”De la fiecare om am avut ce învăţa în cadrul acestui concurs. Cum să fii creativ,  răbdător şi cum să îţi gestionezi timpul. Am mai spus şi de fiecare dată când vom aborda acest subiect o s-o repet: pentru mine a fost o oportunitate!

Îi mulţumesc bucătarului-chef Tsuchiya Naofumi pentru încredere şi pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine în toţi aceşti ani. Îmi doresc să devin din ce în ce mai bun şi să cunosc cât mai mult din tainele bucătariei japoneze”, a afirmat Gabi Georgiu.

Acesta a fost şi cel mai tânăr concurent la acea competiţie internaţională. Lucrează de 7 ani la Tokyo Japanese Restaurant din Cluj-Napoca Competiţia a fost jurizată de maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan international. Premiul a fost materializat în diplome recunoscute de Asociaţia de Sushi din Japonia, iar România a primit alături de trofeu şi un cutit profesional pentru sushi

Sursa: Adevarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva