Facebook Twitter Email

Cu toate ca au parfumuri de-a dreptul impresionante, cele mai multe odorizante de camera sunt sintetice, contin subtante care in timp iti afecteaza sanatatea si sunt in acelasi timp daunatoare pentru mediu.

Un deodorant de camera natural, fara efecte adverse pentru sanatatea ta, dar si foarte ieftin, poate fi realizat din bicarbonat de sodiu si uleiuriesentiale.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplacute, motiv pentru care este folosit de multa vreme ca o metoda la indemana pentru improspatarea aerului din locuinte, dar si pentru curatenie sau igiena personala.

Ce trebuie sa faci este sa torni bicarbonat de sodiu intr-un borcan cu o forma interesanta, in care sa pui apoi cateva picaturi de ulei esential (8 – 10 picaturi), in functie de cat de puternic vrei sa miroasa. Gaureste apoi capacul borcanului si daca vrei sa-i oferi un aspect interesant, lipeste deasupra hartie decorativa sau material textil. Alege uleiurile naturale de lavanda, bergamota, citrice, trandafir etc.

Mirosul dureaza cateva luni, iar daca se estompeaza, mai poti adauga cateva picaturi din cand in cand. Simplu, ieftin si sanatos!

Sursa ecomagazin

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva