Facebook Twitter Email

Sibiu a fost inclus in topul revistei americane Forbes al celor mai idilice locuri din Europa. Descris precum un oras mic situat in inima Transilvaniei, cunoscut datorita frumusetiilor naturale, a peisajelor si a istoriei bogate, Sibiu a depasit Roma, capitala Italiei, dar si orasul spaniol Deia (regiunea Mallorca) in clasamentul american.


Un oras din Romania, inclus in top 10 cele mai idilice locuri din Europa GALERIE FOTO
Sibiu ocupa locul 8 in top 10 cele mai idilice locuri europene, realizat de revista Forbes din Statele Unite.

“Micul oras din Romania, populat de doar 160.000 de locuitori, se afla in inima Transilvaniei, regiune cunoscuta in special datorita legendei lui Dracula. Zona este cunoscuta pentru frumusetea Carpatiilor si a culturii istorice bogate. In 2007, Sibiu a fost considerat capitala europeana a culturii. Apartamentele  situate pe strazile pietruite, inconjurate de cladirile in culori pastelate, sunt cotate la putin sub 50.000 de euro”, scriu jurnalistii americani in Forbes despre orasul romanesc.
Sibiu a detronat Roma, „orasul celor 7 coline”, asa cum este cunoscuta capitala Italiei. „Orasul etern” are o populatie de peste 2,7 milioane de locuitori si este al treilea cel mai vizitat loc din statele UE. Un apartament de 50 de metri patrati, situat intr-o zona centrala a Romei, ajunge cu usurinta la 450.000 de euro. Totodata, strazile capitalei italiana sunt „impanzite” de motociclete, ale caror preturi pornesc de la 2.500 de euro, noteaza revista de business.
Pe locul 10, dupa Sibiu si Roma se situeaza Deia, un mic sat spaniol aflat pe coasta de nord a Insulei Mallorca. Temperatura medie inregistrata aici in timpul anului este de 17 grade Celsius. Cunoscutul miliardar Richard Branson, presedintele Virgin Group, detine un complex de lux in sat spaniol. Un apartament cu doua camere din Deia costa in jur de 350.000 de euro.
Forbes a urcat insa pe prima pozitie in topul sau Gaiole in Chianti, o regiune din vestul Italiei. In 2007, aceasta numara doar 2.600 de locuitori, candva un centru al comertului italian, este astazi mai mult un municipiu pitoresc, linistit. Gazduieste anual Festivalul Vinului, eveniment care are loc, de regula, in luna septembrie. O ferma din secolul XVII situata pe dealurile din Chianti ajunge la fabuloasa suma de 600.000 de euro.
Mai jos gasiti intreg clasamentul Forbes al celor mai idilice 10 locuri din Europa:
1.  Regiunea Gaiole in Chianti, Italia
2.  Regiunea Saint-Rémy-de-Provence, Franta
3.  Copenhaga, Danemarca
4.  Insula Kefalonia, Grecia
5.  Ljubljana, Slovenia
6.  Burford, Anglia
7.  Budapesta, Ungaria
8.  Sibiu, Romania
9.  Roma, Italia
10. Deia, Spania
  • Saint-Rémy-de-Provence, Franta
  • Gaiole in Chianti, Italia
  • Copenhaga, Danemarca
  • Kefalonia, Grecia
  • Ljubljana, Slovenia
  • Burford, Anglia
  • Budapesta, Ungaria
  • Roma, Italia
  • Deia, Spania
  • sursa: www.incont.ro
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva