Facebook Twitter Email
Dragii mei, iata partea a doua a articolului scris de dl. Ion Barosan, cel care va tine cursul inainte si care de ani de zile se ocupa cu studiul “Sistemului Pentru Cercetarea Adevarului”, initiat de Daskalos, ale carui carti le puteti gasi pe siteul www.editura-foryou.ro (Practica Ezoterica, Porti Catre Lumina, Invataturi ezoterice, Iisus Hristos, viata Sa pe Pamant si invatatura Sa.)  Voi anunta data si locul unde se tine cursul. Lectura placuta
PRACTICA EZOTERICA CRESTINA: AUTOVINDECARE, VINDECARE LA DISTANTA, PROTECTIA CORPURILOR SI ACORDAREA ARHANGHELICA Partea a doua
De aceea Eu va spun: Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti si vi se va deschide.
Luca 11:9
Sunt mai invatat decat toti invatatorii mei, caci ma gandesc la invataturile Tale.
Psalmi 119:99
 Mai toate sistemele de meditatie ne arata importanta ghidarii drumului nostru, de catre un guru sau maestru spiritual. Cine este, in acest caz, maestrul nostru, care ne asista si ghideaza pe acest drum ?
Sunt mai multi. Unul este Ingerul nostru Pazitor, care impreuna cu personalitatea permanenta din noi (partea divina din noi) ne indruma si ne ghideaza. Apoi – si nu in ultimul rand – este Iisus, iubirea pura si viata. De ce maestri mai mari, decat cei mentionati, avem nevoie ? Ei sunt mereu cu noi si nu ne parasesc nicodata–  chiar daca, din cand in cand, avem impresia ca suntem singuri pe lume.
Pentru a exemplifica maniera de lucru in cadrul sistemului, voi prezenta cateva exercitii si meditatii specifice.
Primul exercitiu este unul preliminar, care ne ajuta sa ne echilibram cele trei corpuri: material, psihic (emotional) si mental. Exercitiul este preluat din cartea “Porti Catre Lumina” :
Relaxati-va complet si simtiti-va corpul material.
Trebuie sa ne iubim si sa ne respectam corpurile… ele sunt un dar de la Tatal nostru. Concentrati-va si simtiti-va degetele de la picioare … fiti complet constienti ca sunteti acum in degetele de la picioare.
 
Respirati adanc si miscati-va foarte incet catre genunchi.
Simtiti-va si vedeti-va dublul eteric … vedeti cum straluceste in interiorul si in jurul corpului vostru material … este viata.
 
De la genunchi, miscati-va incet in sus, catre plexul solar … respirati adanc si concentrati-va in acest centru. Inspirati si vedeti energie pura, luminoasa de culoare albastru ca cerul, radiind din interiorul plexului vostru solar, in tot corpul. Expirati si vedeti cum toata frica, indoiala si intunericul va parasesc trupul.
 
Acum, miscati-va in sus catre piept … vedeti o lumina trandafirie care radiaza din inima voastra. Linistiti-va emotiile si dorintele … simtiti numai iubire in inima.  Iubiti viata … iubiti-va pe voi insiva … iubiti toate fiintele umane, in special pe acelea pe care le credeti dusmanii vostri. Extindeti lumina rozalie, astfel incat sa acopere intreaga planeta … este locuinta voastra temporara.
 
Ca personalitati traiti pe aceasta planeta … ca Spirit – Suflet, planeta traieste in voi. Miscati-va mai sus si vedeti un soare auriu in si in jurul capului… limpeziti-va gandurile.
Acum, in mintea voastra exista doar ganduri creative. Vedeti cum dublul eteric al corpului vostru material straluceste si scanteiaza intr-o lumina alba … uitati-va cu atentie si observati toate culorile din interiorul luminii albe. Respirati adanc si doriti-i sanatate, corpului vostru.
Urmatorul exercitiu este prezentat in cartea “Practica Ezoterica” si este unul care ne poate salva de foarte multe probleme in viata zilnica:
Sa-ti iubesti Dusmanii
De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti, cu bagare de seama, la barna din ochiul tau?
Matei 7:3
 
Aceia care iubesc cu adevarat, nu au nimic sa ierte.
Daskalos
 
Relaxati-va si respirati in patru timpi, inspirati pe patru batai ale inimii si expirati pe patru batai ale inimii. Aduceti-va in minte un grup de persoane fata de care simtiti amaraciune sau de persoane care va sunt ostile. Este un moment de reconciliere, asa ca nu simtiti manie. Cu fiecare expiratie, lasati sa plece orice resentiment care apare, pana simtiti pace. Nu ei sunt aceia care v-au ranit. Nimeni nu va poate rani vreodata absolut nimeni. Cuvintele, oricat de pline de ura, nu vor putea niciodata sa va raneasca. Va raniti singuri, doar daca le acceptati energia si reactionati la abuz.
 
Vedeti aceste persoane in fata voastra, reprosandu-va, injurandu-va, insultandu-va si chiar ridicand mana la voi. Reactia voastra este sa zambiti cu calm si intelegere. In alte imprejurari v-ati fi infuriat repede, dar acum intelegeti zadarnicia unui temperament violent.
 
Ce ne-a invatat Iisus?
Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: „Doamne, de cate ori sa-l iert pe fratele Meu, cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?”. Iisus i-a zis: „Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte (Matei 18:21,22).
 
Sentimentul de a fi ranit sau jignit este auto-pedepsitor. Dorinta de a ni se prezenta scuze este o expresie a egoismului subtil. Iisus Emmanuel ne-a invatat ca
Sa-i urasti pe cei care te iubesc e diavolesc.
Sa-i iubesti pe cei care te iubesc e uman.
Sa-i iubesti pe cei care te urasc e Divin.
 
Intoarceti-va si priviti-le fetele. Observati ca sunt dezarmati de starea voastra de pace. In primul rand, au uitat de ce erau suparati. Priviti-i pe acesti oameni, cu dragoste. Este dificil sa intelegem cum e posibil sa vezi o alta persoana ca pe un inamic, cand noi toti impartim acelasi efort comun de a invata si evolua. Ei sunt fratii si surorile noastre, in Individualitatea Colectiva –si Suflete constiente de Sine, ca si noi.
 
In orice societate am trai, indiferent de necazurile care apasa in prezent comunitatea, sa nu avem dusmani, sa nu ne lasam enervati de oricine ne spune sau ne face cineva. Sa semanam pace si astfel, sa fim un exemplu. Inainte de a incheia meditatia, plantati in subconstientul vostru samanta de a gandi, inainte de a actiona. Data viitoare cand sunteti tentati sa va infuriati sau sa reactionati impulsiv, faceti o pauza si amintiti-va acest exercitiu. Amintiti-va ca va faceti un rau mai mare voua insiva decat altora, atunci cand va pierdeti cumpatul.
In incheiere, prezentam o meditatie data de Iisus Emanuel Hristos, Domnul nostru, in sinagoga Fratiei Eseniene, discipolilor Sai, inainte de a-i trimite in lume, ca invatatori si vindecatori (meditatia este prezentata in cartea “Practica Ezoterica”).
O RUGACIUNE ESENIANA A LUI IISUS
 
Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau si din toata puterea ta si din tot cugetul tau, iar pe aproapele tau, ca pe tine insuti.
Luca 10:27
 
Relaxati-va complet. Vizualizati-l pe Iisus Emanuel Hristos stand in picioare in fata voastra si voi stand linistiti, ascultand. In perfecta contopire cu Sinele Sau Divin, Logosul si acordat cu fiecare fiinta umana, Iisus isi desface bratele si zice:
 
Voi toti, ascultati. Sunteti copiii mei, urmasii mei. Eu sunt in voi ca Dumnezeu, ca Fiintare Absoluta, ca Sine real si voi sunteti intotdeauna in mine, ca dumnezei. Si sunt de asemenea cu voi ca fiinta umana, ca Tatal vostru iubitor, in Tatal nostru iubitor.
 
Fiecare suflare care sustine viata corpului vostru material, este un sarut parintesc de la mine, pentru voi. Iubitii mei, nu numai ca am sa va vorbesc in orice limba, dar am sa vin de asemenea la voi, ca inspiratie si ca traire. Eu sunt caldura care va tine trupul viu. Eu sunt briza, aerul proaspat care va mangaie fata. Eu sunt in ochii vostri – ca vedere – lasandu-va sa va bucurati de lucrarea mea in preajma voastra, ca fenomene ale vietii. Eu sunt vederea si vad totul.
 
Eu creez neincetat, substanta Minte pentru voi, pentru a va pastra corpurile prospere. Eu sunt „painea vietii” vie [Ioan 6:48]. Eu sunt apa vie pe care o veti bea si nu va va mai fi sete niciodata [Ioan 4:10-14]. Eu sunt vitalitatea Mintii peste tot in lume. Eu sunt Spirit si sunt forma. Voi sunteti in Omniprezenta mea.
 
Eu sunt vocea inteleapta din mintile voastre, care va spune cand faceti ceva care nu e bine; nu pentru a va mustra, ci pentru a va trezi. Pentru ca eu sunt ratiunea din gandurile voastre si eu sunt dragostea din inima voastra.
 
Indepartati din inima voastra orice emotie amara, orice dusmanie sau cruzime pe care o puteti adaposti… Eu sunt Viata din voi. Bucurati-va de Viata mea. Voi sunteti urmasii mei, carnea si sangele meu, parte din mine. Va iubesc. Iubiti toate expresiile mele, iubiti toate celelalte fiinte umane, ca pe voi insisi si iubiti toata viata „precum v-am iubit eu pe voi” si cum va voi iubi intotdeauna [Ioan 13:34].
 
Sper ca aceasta scurta prezentare a acestui sistem crestin de meditatie, v-a usura munca celor in cautare de inaltare spirituala, de apropiere de Dumnezeu, fara a fi necesar sa-si indrepte cautarea spre alte zari, deoarece acest sistem este foarte apropiat modului nostru crestin de gandire, bazat pe iubire, intelepciune si puterea vointei.
In concluzie, spre deosebire de alte sisteme, Sistemul Pentru Cercetarea Adevarului expune progresiv cercetatorul energiilor sacre, numai dupa ce el a realizat curatirea personalitatii, evitand interferenta agresiva cu centrii sai energetici, care poate duce la vatamarea sistemului sau nervos. Fiecare dintre noi vine in aceasta lume cu o anumita constitutie psiho-mentala, care il face sa se aplece spre anumite practici spirituale si ii interzic altele. Trebuie sa ne reamintim constant ca nu este intamplator unde ne-am nascut, intrucat avem de invatat anumite lectii ale vietii.
Apreciem munca tuturor celor care incearca sa-i arate omenirii calea de a cuceri natura, de a controla emotiile si dorintele umane si de a folosi, in mod adecvat, darurile Divine, daruite noua de Dumnezeu.
Asa cum ne indeamna Daskalos, trebuie sa fim ca o albina care culege polenul din gradina vecinului, care are flori frumoase, dar sa ne intoarcem in gradina noastra, unde avem o varietate deplina de flori si unde polenul este cel mai pur.
Inchei cu aceasta minuata rugaciune a lui Daskalos:
O Dumnezeule, Tatal meu, usureaza-mi pe cat se poate pasii pe cararile vietii. Ajuta-ma sa nu ridic, din manie sau lacomie, praf care sa-i orbeasca pe fratii si surorile mele. Fa-mi pasii usori pe calea vietii! Fa-mi inima, O Dumnezeule, Tatal meu, oglinda clara precum cristalul, ca sa reflecte dragostea Ta, dragostea mea si sa le ingaduie semenilor mei sa se bucure.
Daskalos
Iubire si Lumina,
Ion Barosan
13.09.2012 ,
Aceste chei sunt baza invataturilor  crestine, folosite de esenieni – si pe care Daskalos le-a unit sub numele de “Sistemul Pentru Cercetarea Adevarului”.
Facebook Twitter Email

One Response to “Practica ezoterica Crestina: autovindecare, vindecare la distanta, protectia corpurilor si acordarea Arhanghelica PARTEA A DOUA”

  • Vasile Filat says:

    Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)

    Păziți-vă de prooroci mincinoși. Ei vin la voi îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori. Îi veți cunoaște după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. Orice pom, care nu face roade bune, este tăiat și aruncat în foc. Așa că după roadele lor îi veți cunoaște. (Matei 7:15-20)

Cauta
Articole - Romania pozitiva