Facebook Twitter Email

Alimentele din meniul zilnic ar trebui sa contina multe vitaine, minerale si substante nutritive, dar sa fie sarace in grasimi saturate (“grasimi rele”) si alte substante toxice.

Unele alimente care fac parte din meniul zilnic al unor persoane dauneaza sanatatii si ii xpun pe consumatori la diverse tipuri de boli precum: diabet zaharat, ateroscleroza, obezitate, boli cardiovasculare, boli alergice si autoimune, scaderi ale capacitatii sistemului imunitar si asa mai departe.

Va prezentam mai jos cateva din alimentele consumate zilnic, cu potential nociv pentru sanatatea dumneavoastra.
Zahar
Zaharul este consumat zilnic de foarte multe persoane sub diverse forme:

  • zahar in ceai, cafea, lapte, limonada;
  • sucuri din comert
  • Dulciuri de orice fel
  • Cereale fulgi cu ciocolata sau alte arome – cereale care nu sunt integrale etc.;

Zaharul predispne la multiple dezechilibre, de la cele endocrine la cele metabolice, putand duce la: scaderi ale sistemului imunitar, cndidoza, infectii ale tractului respirator, diabet etc.

Mezeluri

Mezelurile sunt preparate prinm etode nu tocmai sanatoase, injectate cu diverse substante pentru a se mentine proaspete si au un continut de grasimi mult peste limita unei portii. De asemenea mezelurile au un continut prea ridicat de sare si de cele mai multe ori sunt facute din carne de porc. Carnea de porc este toxica, chiar si carnea slaba de porc, pentru ca pur si simplu metabolismul acestui animale este toxic pentru om. In plus carnea de porc este foarte bogata in grasimi saturate si creste “colesterolul rau”.

Astfel consumul de carne de porc si mezeluri poate conduce in timp la:

  • obezitate
  • Ateroscleroza;
  • Boli cardiovasculare (boli de inima in special);
  • Accidente vasculare, cerebrale, infarcte;
  • Diabet zaharat de tip II;
  • Afectiuni gastrointestinale;
  • Constipatie etc.

Preparate prajite

Uleiul incins isi pierde proprietatile si se transforma in “otrava” pentru organism. Acesta ataca vasele, inima, creierul, dar si sistemul endocrin.

Astfel ca a consuma zilnic sau chiar si de cateva ori pe saptamana preparate prajite (inclusiv ceapa calita din mancaruri) creste riscul pentru:

  • boli cardiovasculare,
  • cancer,
  • diabet,
  • obezitate,
  • infarcte,
  • imbatranire precoce,
  • tulburari endocrine,
  • afectiuni ale tractului digestiv,
  • accidente vasculare,
  • ateroscleroza etc.

Sursa: http://healthy.kudika.ro

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva