Facebook Twitter Email

Olandezii Ray şi Jenny Dorgelo şi-au lăsat ţara natală şi s-au mutat în satul Ocnița din județul Bistriţa-Năsăud. Tot aici au făcut şi o nuntă în stil românesc, ca acum 100 de ani, la o stână de la poalele Munţilor Călimani, relatează adevarul.ro.

Ray şi Jenny Dorgelo s-au mutat în România în luna aprilie a acestui an. Mai întâi în Bistriţa, iar apoi la țară, în Ocnița.

Jenny are 31 de ani şi lucrează în comunicare la o companie bistriţeană care produce materiale PVC. Ray este dresor de câini şi expert în comportament şi alimentaţie canină.

„L-am întâlnit pe Ray când am început un curs de ecologie şi viaţă în sălbăticie. Ray deja fusese în cadrul unui internship în România, pentru a lucra cu câinii de pază, în special cu ciobăneştii carpatini. S-a îndrăgostit imediat şi a revenit în România de mai multe ori, începând alături de un coleg un proiect prin care se doreşte protejarea ursului brun. La un moment dat, m-a luat cu el în România şi am avut parte de aceeaşi experienţă: m-am îndrăgostit de aceste pământuri, de oameni, de tradiţii şi de câini! Avem şi lucrăm alături de ciobăneştii carpatini, care sunt, în opinia noastră cei mai buni câini“, a povestit Jenny pentru adevarul.ro despre primul ei contact cu România.

Ray a venit prima oară în România în anul 2009, iar Jenny a început să-l urmeze de acum 3 ani şi jumătate.

olandezi ocnița bistrița

 

Foto: Facebook
olandezi ocnița bistrița
Foto: Facebook
olandezi ocnița bistrița
Foto: Facebook
Foto: Facebook
olandezi ocnița bistrița
Foto: Facebook
olandezi ocnița bistrița
Foto: Facebook
olandezi ocnița bistrița
Verighetele din lemn ale celor 2 olandezi. Foto: adevarul.ro

 

„Ne place foarte mult aici. Credem că, în zonele naturale şi rurale, totul este cum ar trebui să fie. În păduri eco-sistemul este încă intact, satele şi oamenii nu au aşteptări mari, ci sunt fericiţi cu vieţile lor simple. Au tot ce le trebuie să supravieţuiască fără prea mulţi bani. Nu trebuie să ajungi la standarde înalte să te descurci. Oamenii sunt încă legaţi de rădăcini şi de natură. Este foarte important pentru mine, pentru noi, să avem parte de natură „după colţ”. În Europa de Vest nu mai avem aşa ceva“, a mai explicat Jenny.

Cuplul de olandezi a găsit o casă tradițională în Ocniţa, pe care proprietarul le-a pus-o la dispoziție fără să le ceară bani.

Cei doi s-au căsătorit tot anul acesta, iar nunta au organizat-o la o stână de la Dealul Negru, la poalele Munţilor Călimani.

„Nunta a fost exact cum ne-am dorit, cu ciobăneşti carpatini. A fost micuţă şi privată, am avut doar 30 de invitaţi, jumătate dintre ei fiind din Olanda. A fost mâncare românească şi haine tradiţionale. Ne-am simţit fantastic şi ne-am distrat foarte tare. Ofiţerul de stare civilă ne-a spus că a fost în locuri diferite, dar niciodată la o stână pentru a căsători un cuplu de olandezi“, a povestit Jenny.

Invitații au mâncat cozonac, brânză, slănină și friptură la grătar, iar toasturile s-au făcut cu ţuică. Olandezii și-au pus verighete din lemn, care au fost realizate manual tot în România, de un clujean.

Sursa:greatnews

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva