Facebook Twitter Email

Google l-a curtat de la 18 ani, este de origine romana si tocmai a atras 15 milioane de dolari

Nu foarte multi oameni ajung sa lucreze pentru Google, si cu atat mai putin inainte de a intra la facultate. Pentru Larry Gadea, canadian de origine romana, fondator al software-ului de inregistrare Envoy, un job la Google a venit ca ceva natural imediat dupa ce a terminat liceul, la 18 ani.

Gadea a inceput sa programeze inca de la 8 ani – un fel de Amadeus Mozart al informaticii. I-au placut computerele inca de atunci si deja construia coduri pentru jocuri pana sa intre la liceu.

Faima i-a adus-o insa un plugin pentru Google Desktop Search, gigantul american luandu-l imediat „in radar”. Plugin-ul permite utilizatorilor sa gaseasca si sa indexeze fisiere in computerele proprii pe care Google Desktop Search nu putea sa le depisteze. Astfel, facilitatea de search a devenit mult mai utila, si imediat a devenit super populara.

Intr-o zi, in ultimul an de liceu, Gadea a primit un e-mail de la Google. Speriat ca ar putea sa fi facut ceva ilegal, Gadea a deschis cu nervozitate e-mail-ul: „De ce faci lucrurile astea de unul singur? De ce nu le faci alaturi de noi?”.

Mai multe detalii pe wall-street

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva