Facebook Twitter Email

 

MOTO

Scris de Stelian Muscalu

Dintotdeauna mi-au plăcut oamenii care gândesc MARE, oamenii care nu se împiedică de nimic atunci când vine vorba de îndeplinirea unui vis. Florin şi soţia lui, Diana,  sunt astfel de oameni. Ei vor să plece în jurul lumii. Şi nu oricum … ci pe motocicletă.

Şi în urma lor nu rămâne doar un vis îndeplinit. Ci rămân amintiri. Pentru că întreg traseul urmează să fie filmat, fotografiat şi postat pe blogul lor. În felul acesta tot mapamondul va afla despre această poveste fiindcă totul va sta scris atât în română cât şi în engleză.

Practic este o repetare a istoriei la fix 100 de ani. În urmă cu un secol un alt român a scris o pagină de istorie în Cartea Recordurilor. Este vorba despre Dan Dumitru, primul român care a făcut turul lumii pe jos , 100.000 de km. Cam asta-şi doreşte şi Florin. 87 de ţări, 5 continente si aproximativ 100.000 km, de data aceasta pe motocicletă.

Dar recordul nu se opreşte aici. În urma acestei călătorii, România va fi ţara cu cele mai multe steaguri înfipte prin teritorii străine.

Deşi pare frumos şi extrem de aventuros, lucrurile nu sunt deloc simple. De mai bine de un an au început demersurile cu reprezentanţi oficiali ai fiecărei ţari tranzitate, astfel încât la fiecare trecere a graniţei să se primească un document care să ateste acest lucru.

În mai, pe 23, cei doi vor pleca în lumea mare. De aici practic începe aventura.

Pleacă din România, vor traversa Ungaria, vor bea o bere pragheză prin Cehia, vor vizita patria mamă a motocicletei –  Germania, apoi Belgia, morile de vânt din Olanda, vor urca spre punctul nordic al continentului, Norvegia – Suedia – Finlanda şi de acolo vor păşi în Asia. Un continent uriaş, în care vor fi mai puţine ţări dar cu siguranţă mai mulţi km parcurşi.

Vor trece prin Kazakstan spre India şi Nepal, vor ajunge la baza Marelui Zid Chinezesc traversând nordul Chinei spre Mongolia, pe Drumul Oaselor şi înca o porţie de Rusia până în Vladivostok de unde vor „păşi pe apă” (cel mai probabil pe vapor) până în America de Nord, respectiv Vancouver Canada.

Abia prin septembrie vor ajunge să păşească în Canada. Vor petrece cel mai probabil iarna undeva în apropiere de graniţa cu SUA urmând ca în martie să se pună din nou în mişcare. Traseul visat e simplu, in zig-zag din nord spre sud,Route 66,Marele Canion si tot asa pana la granița cu Mexicul.

Mexicul îl vor traversa pe coasta de vest şi vor continua spre Panama, Columbia, Ecuador, Chile, Peru, Argentina şi Brazilia

Toată povestea se va întinde pe aproximativ un an şi jumătate.

Partea proastă este că fiecare vis are un cost. La propriu dar şi la figurat: 50.000 de euro în cazul nostru. Cei doi lasă totul baltă ca să-şi îndeplinească visul. Fără să se uite înapoi. Însă rezervele pe care le au nu le ajung ca să înconjoare lumea.

HAI SĂ-I AJUTĂM!

Ştiu că de foarte multe ori pe acest blog intră persoane influente, factori de decizie sau oameni care cunosc alţi oameni care pot ajuta. Hai să o facem. Hai să fim parte din povestea lor.

Se pot găsi nenumărate variante reciproc avantajoase. De la personalizarea steagurilor pe care le vor duce în lumea largă până la poveşti personalizate pentru „moto angelul” care a dat un … ban de ajutor.

Deja au apărut primele donaţii, cei doi au primit căştile moto care sunt primul şi cel mai important element al echipamentului moto.

Dacă nu aveţi bani puteți face donații. Spre exemplu 2 saltele autogonflabile ( sau o saltea de 2 persoane ) pentru cort.

Lista poate să fie uriaşă. Costurile sunt imense. Dar cu ajutorul nostru ei îşi pot îndeplini visul… iar noi putem face parte din el.

mai multe detalii găsiţi şi aici – worldride2016.com

ASFALT USCAT!

Sursa: Stelian Muscalu

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva