Facebook Twitter Email

O expoziție de ceramică și fotografie va fi deschisă, luni, la Muzeul “Octavian Goga” din localitatea Ciucea, județul Cluj, organizată de către Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, care se asociază astfel Bienalei Internaționale de Ceramică 2015. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Muzeul Memorial “Octavian Goga” Ciucea, Școala Națională Superioară de Artă Limoges și Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

Sursa foto: noapteamuzeelor.ro

‘În jur de 20 de piese de serviciu în porțelan realizate de studenții ENSA Limoges intră în dialog cu fotografii alb-negru, format mare, semnate de Andreea Ștefan, masterandă UAD, laureată a premiului IFC la Expo Maraton 2015. Punerea în scenă explorează îndrăzneț tema centrală a tabu-ului din prisma decorului și a accesoriului.

Fotografiile Andreei Ștefan se joacă cu claritatea detaliului și eterogenitatea materialelor în timp ce lucrările în porțelan valorizează atât tehnicile de realizare tradițională, precum imprimarea decalcomaniilor vitrifiabile, cât și cele inovante de tipul marcajului prin fritaj laser’, se arată într-un comunicat al Institutului Francez, transmis AGERPRES.

Alegerea locației nu este una aleatorie, susțin organizatorii. Operele rezonează cu spațiul eclectic și baroc al casei Goga, ele fiind integrate printre colecțiile personale ale scriitorului — o personalitate prodigioasă, cu un parcurs tumultuos.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 12 octombrie, de la ora 18,30 și va fi animat de un recital de pian susținut de Ioana Vețean, masterandă a Academiei de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj-Napoca. La acest eveniment vor fi prezenți Jeanne Gailhoustet, director al Școlii Naționale Superioare de Artă din Limoges (Franța), reprezentanți ai Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, participanți ai Bienalei Internaționale de Ceramică, precum și autorități ale Consiliului Județean Cluj.

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Dănuț Pușcașu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva