Facebook Twitter Email

Prima trotinetă electrică românească 100% este prezentată publicului în cadrul ediției 2015 a Salonului Auto București & Accesorii (SAB&A 2015), în perioada 1-11 octombrie.

E-Twow este o trotinetă electrică pliabilă, ușor de folosit, cu un design dinamic și tehnologii de ultimă oră, precum: sistemul KERS (kinetic energy recover system) — pentru recuperarea energiei cinetice, dar și sistemul de frânare regenerativă, frânare magnetică și pilot automat. Tehnologia KERS este utilizată și în competițiile de Formula 1, fiind pentru prima dată când a fost folosit pe o trotinetă electrică.

Potrivit datelor tehnice, consumul de energie al unei astfel de trotinete este de 6,15Wh/km (cu farurile LED aprinse), calculat la o viteză de 20 km/h, cu funcția de pilot automat activată, la o viteză a vântului de mai puțin de 10 km/h și o sarcină de 75 kg.

Trotineta cântărește doar 10,7 kg, fiind cel mai ușor vehicul electric din lume.

Prețul unei trotinete electrice E-Twow pornește de la 2.750 de lei, în funcție de caracteristicile tehnice, conform informațiilor publicate pesite-ul companiei producătoare.

Vehiculul este disponibil în trei versiuni de echipare, respectiv Eco, Master și Booster, diferența dintre aceste variante fiind puterea motorului.

În timp ce modelul Eco are un motor de 350 W și o autonomie de până la 30 de kilometri, iar viteza maximă atinsă este de 27 Km/h, E-Twow în versiunea Master este dotată cu un motor de 450 W, ceea ce îi permite o autonomie de maximum 40 de kilometri și o viteză 28 km/h.

Nu în ultimul rând, versiunea Booster a trotinetei are un motor de 500 W, permite parcurgerea a cel mult 35 de kilometri, iar viteza maxim atinsă este de 30 km/h.

Timpul de încărcare al bateriei este de până la două ore, în timp ce garanția acordată de către producător ajunge la 6 luni.

“În acest moment, trotinetele electrice românești sunt produse în China, iar asamblarea acestora se realizează în România, la Craiova. De altfel, în cursul anului viitor, producția acestui vehicul, dar și a altor tipuri de vehicule (biciclete electrice, scutere electrice, scaune electrice destinate persoanelor cu dizabilități) se va realiza în fabrica pe care o construim, la ora actuală, în Craiova. Este vorba despre un proiect pe bani europeni, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Numărul mediu de angajați în cadrul acestei noi fabrici va fi de 50”, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Petcu, administratorul companiei producătoare.

Compania E-TWOW, cu sediul la Craiova, este specializată în producerea și distribuția vehiculelor electrice.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva