Facebook Twitter Email

Institutul Internațional pentru Combaterea Terorismului (International Institute for Counter-Terrorism – ICT ) este unul dintre cele mai importante institute academice pentru combaterea terorismului din lume, facilitând cooperarea internațională în lupta globală împotriva terorismului, conform site-ului ICT.

Sursa: ict.org.il

Institutul Internațional pentru Combaterea Terorismului a fost înființat în 1996 și are sediul la Centrul Interdisciplinar (IDC) din Herzliya, Israel.

ICT reprezintă un grup de experți independent ce furnizează expertiză în domeniul terorismului, al combaterii terorismului, al vulnerabilității, evaluării riscurilor, analizei informațiilor, securității naționale, politicii de apărare ș.a.

Institutul servește, de asemenea, ca un forum comun pentru factorii de decizie politică internaționali și cercetători în scopul împărtășirii de informații și expertiză, prin diverse lucrări de cercetare, rapoarte, situații, diverse publicații academice distribuite la nivel mondial.

O serie de seminarii internaționale, ateliere și conferințe sunt organizate lunar de Institutul Internațional pentru Combaterea Terorismului în vederea discutării și instruirii pe probleme globale și regionale de securitate, apărare și politici publice, în scopul facilitării unui mai bun schimb de perspective, informații și propuneri de acțiune politică.

Totodată, ICT administrează cea mai mare bază de date de cercetare din domeniul public de pe Internet cuprinzând atacuri teroriste la nivel mondial, organizații teroriste, rapoarte statistice.

Institutul se bazează pe o rețea largă și internațională de persoane și organizații având expertiză unică în ceea ce privește cercetarea în domeniul terorismului și combaterii terorismului, analiza de politici publice și instruire, răspândite în întreaga lume, inclusiv Statele Unite, Uniunea Europeană și Israel, potrivit site-ului amintit.

Sursa: : ict.org.il

Institutul Internațional pentru Combaterea Terorismului are un Consiliu de administrație, al cărui președinte este prof. Uriel Reichman, precum și o serie de cercetători și de asociați.

Experții ICT organizează ateliere și seminarii privind combaterea terorismului pentru academicieni, specialiști și agenții de aplicare a legii, care oferă o analiză teoretică și practică cuprinzătoare privind acest subiect.

Publicațiile scoase de institut, asemenea activității de cercetare, cuprind analize pe o mare varietate de subiecte: terorismul, combaterea terorismului, procesul de radicalizare, cyber-terorismul ș.a.

ICT este o organizație non-profit, care se bazează exclusiv pe donații private și venituri provenite din organizarea de evenimente, proiecte și programe.

Sursa: ict.org.il

Între 7-10 septembrie 2015 va avea loc cea de-a 15-a Conferință Internațională privind Combaterea Terorismului a ICT.

AGERPRES (Documentare: Ruxandra Bratu, editor: Cerasela Bădiță)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva