Facebook Twitter Email

Friptura de iepure sălbatic la cuptor este un preparat culinar deosebit, potrivit pentru o duminică în familie. Pe lângă faptul că este delicioasă, carnea de iepure este și foarte sănătoasă, având un colesterol scăzut, dar și un conținut ridicat de proteine, care sunt esențiale pentru funcțiile celulare.

Pentru prepararea acestei rețete, trebuie să ținem cont de faptul că iepurele trebuie lăsat timp de cel puțin 24 de ore într-un baiț pentru care avem nevoie de ceapă, usturoi, morcovi, boabe de piper negru, foi de dafin, vin și apă. Se porționează iepurele, se feliază cepele și morcovii, se zdrobește usturoiul, pe care putem să îl lăsăm în foi, se adaugă toate ingredientele într-un castron și apă cât să acopere carnea, după care se dă la rece, ne explică doamna Jana din Târgu-Jiu.

După marinare, carnea de iepure se spală, se tamponează cu șervețele de bucătărie, se sărează și se piperează, după care se lasă deoparte pentru pregătirea celorlalte ingrediente.

“În afară de iepure, rețeta mai necesită următoarele ingrediente: felii de slănină afumată cu care se vor acoperi bucățile de carne, usturoi, ulei și vin. Bucățile de carne se împănează din loc în loc cu usturoi, apoi se pun în tava în care am pus câteva linguri de ulei. Carnea se acoperă cu felii de slănină afumată pentru a nu se usca la suprafață, mai ales că necesită un timp mai îndelungat de coacere. În tavă se adaugă apă și se completează de câte ori este nevoie, până când iepurele devine fraged. La final, se pune un pahar cu vin și se lasă până scade și se formează un sos”, explică doamna Jana.

Ca și garnitură pentru acest preparat, putem servi ciuperci cu usturoi. Ciupercile se feliază și se călesc în ulei până scade lichidul lăsat de ele, iar apoi se adaugă câțiva căței de usturoi tăiați felii, sare, piper și verdeață.

AGERPRES/ (AS — autor: Oana Popescu, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva