Facebook Twitter Email

Organizatorii festivalului Jazz in the Park, care are loc anual în Parcul Central al orașului Cluj-Napoca, lansează un concurs de proiecte comunitare, urmând ca acele idei care vor fi declarate câștigătoare să primească și o finanțare de aproximativ 2.000 de euro.

Foto (c): www.jazzinthepark.ro

Banii pentru premii provin din așa numitul Fond Jazz in the Park, care a fost creat prin donații ale clujenilor.

‘S-a spus despre Jazz in the Park după prima ediție că a redat clujenilor Parcul Central. Pentru că ne-a plăcut cum a prins viață acest loc din inima orașului, ne-am gândit că mai sunt și alte zone frumoase din Cluj care pot fi promovate. Așa s-a născut ideea concursului de proiecte Jazz in the Park, prin care vrem să provocăm oamenii cu inițiativă din comunitate să ne arate locuri frumoase din oraș. Și, pentru că ne plac muzica și cultura vom susține prin Fondul Jazz in the Park proiecte culturale cu caracter de intervenție artistică în spațiul public. Iar pentru că am dorit să demonstrăm că avem o comunitate implicată, Fondul Jazz in the Park este creat prin donații oferite de clujeni în perioada martie — iulie 2015’, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Proiectele pot fi înscrise de grupuri de inițiativă sau ONG-uri și trebuie să respecte tema concursului, respectiv o intervenție artistică în spațiul public, să fie prietenoase cu mediul și să nu afecteze cadrul natural, să se desfășoare în Cluj-Napoca și să aibă o echipă de proiect formată din minim trei persoane.

În urma jurizării, vor fi finanțate cel puțin trei proiecte, valoarea fiind de până la 9.000 de lei pentru un proiect. Rezultatele vor fi anunțate la sfârșitul lunii iulie.

Pe lângă proiectele dedicate comunității, organizatorii Jazz in the Park lansează și programul de burse de excelență, destinat susținerii tinerilor talente muzicale. Prin Fondul Jazz in the Park vor fi acordate cel puțin trei burse a câte 2.000 de lei fiecare, beneficiarii fiind tineri cu rezultate deosebite în muzică, dar cu resurse financiare limitate.

Jazz in the Park se va desfășura în acest an între 29 iunie și 5 iulie.

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva